• «Χρυσάφι» η μαγιάτικη φέτα των Γρεβενών
  • 10.07.2017 | 09:13

    «Χρυσάφι» η μαγιάτικη φέτα των Γρεβενών

    Το «Μαγιάτικο» γάλα και τυρί των αιγοπροβάτων ελευθέρας βοσκής, των ορεινών και ημιορεινών περιοχών των Γρεβενών ξεχωρίζουν σε σχέση με τις πεδινές περιοχές της χώρας, καθώς όπως ανέδειξε έρευνα του Εργαστηρίου Γενικής και Ειδικής Zωοτεχνίας του τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τα ωφέλιμα λιπαρά οξέα για τον άνθρωπο, την περίοδο αυτή είναι αυξημένα κατά 32%.

  • Προχωρά η ίδρυση διεπαγγελματικής οργάνωσης προστασίας της φέτας
  • 03.07.2017 | 12:23

    Προχωρά η ίδρυση διεπαγγελματικής οργάνωσης προστασίας της φέτας

    Την ίδρυση διεπαγγελματικής οργάνωσης για την προστασία της φέτας αποφάσισαν εκπρόσωποι γαλακτοβιομηχανιών και κτηνοτροφικών οργανώσεων, κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), η οποία πραγματοποιήθηκα στα Γιάννενα, την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

  • Νέο επενδυτικό πλάνο από τον Συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα
  • 26.06.2017 | 08:55

    Νέο επενδυτικό πλάνο από τον Συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα

    Μπορεί η αγορά των γαλακτοκομικών να δέχεται τα τελευταία χρόνια ισχυρή πίεση και η αγορά να καταγράφει μια συνεχιζόμενη πτώση ως αποτέλεσμα της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, ωστόσο υπάρχει ένας Συνεταιρισμός που καινοτομεί και βλέπει συνεχώς τις πωλήσεις του να αυξάνονται.

  • Μπουγάτσα με γέμιση τυρί και κρέμα από βουβαλινό γάλα
  • 23.06.2017 | 08:18

    Μπουγάτσα με γέμιση τυρί και κρέμα από βουβαλινό γάλα

    Μπουγάτσα με γέμιση τυρί και κρέμα από βουβαλινό γάλα, μια… μυστική συνταγή που θα κάνει το ντεμπούτο της στο 1ο Festival ΧρυσοΒούβαλου Υγροτόπου Κερκίνης (24-25 Ιουνίου 2017), θα αποτελέσει το πλήρες και …άκρως θρεπτικό πρωινό εκείνων, που θα αποφασίσουν να δώσουν το «παρών» στη διοργάνωση, είτε για να ενημερωθούν για τις ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων από βούβαλο είτε για να διασκεδάσουν με το πλήθος δραστηριοτήτων που έχουν οργανωθεί.